Ugifte samlevende

Ugifte samlevende

Mange tror, at de automatisk arver hinanden, hvis de er samlevende og har boet sammen i mere end 2 år, men dette er ikke tilfældet. Forvirringen opstår ofte, fordi man betragtes som nærmeste pårørende i forhold til pensioner og forsikringer. Men hvad angår arv er reglerne anderledes. Der gælder nemlig ikke de samme juridiske regler som ved ægtepar, hvis man lever i et papirløst samliv.

Det er derfor en god ide at overveje, at oprette et testamente, hvis I ønsker at sikre hinanden bedst muligt ved den enes død. Under afsnittet om testamenter er det beskrevet, hvilke forhold, der kan være relevante at være opmærksomme på for ugifte samlevende, i forbindelse med oprettelsen af et testamente.

Hvis I ønsker at regulere jeres økonomiske forhold i tilfælde af samlivsophævelse, eksempelvis fordi I har investeret i en fast ejendom sammen, så kan det være relevant at oprette en samejekontrakt. Her hos DRACHMANN ADVOKATER kan vi yde rådgivning i forbindelse med oprettelsen af en samejekontrakt, samt være behjælpelige med udarbejdelsen heraf.

Medarbejdere med dette speciale

Skal vi kontakte dig?

Flere specialeområder under Ugifte samlevende

§

Artikler om Ugifte samlevende

Nyhed
31.12.2023

Overskrift på nyhed 1

Nyhed
31.12.2023

Overskrift på nyhed 2

DRACHMANN
Grundlagt i 1906, vi er Helsingørs ældste advokatfirma. Dedikeret til at yde professionel juridisk rådgivning og ejendomsadministration. Fortrolighed, engagement, og samfundsansvar er hjørnestenene i vores praksis.
Besøg os
Helsingør
Nordhavnsvej 1, 2. sal 
3000 Helsingør
Google Maps
Allerød
Gydevang 39-41, 2. sal
3450 Allerød
Google Maps
CVR-nr. 20 84 11 33
Klientkonto nr. 31 63 24 11 71 05 75 
© 2024 DRACHMANN