Ægteskab

Ægteskab

Det er en lykkelig omstændighed, når man vælger at indgå i et ægteskab med en anden person. Selvom man føler sig sikker på hinanden, er det dog stadig vigtigt at have styr på de juridiske og økonomiske konsekvenser ved ægteskabet. Hvis den ene ægtefælle dør, hvordan er den efterlevende så stillet? Hænger man på hinandens gæld, hvis det ender med skilsmisse?

Spørgsmål som disse og andre i forbindelse med ægteskab, kan vi hos DRACHMANN ADVOKATER rådgive jer om med vores mangeårige erfaring og viden inden for området.

Ægtepagt

Når man bliver gift, får du og din ægtefælle automatisk delingsformue. Det betyder, at ved ophævelsen af ægteskabet, eksempelvis ved dødsfald eller skilsmisse, vil der skulle ske en lige fordeling af jeres formue.

Det er ikke altid en optimal løsning. Måske ønsker I ikke at en virksomhed eller en ejendom skal være fælleseje, måske har I særbørn I ønsker at tilgodese – eller måske skylder en af jer så mange penge væk, at I ikke vil risikere, at kreditorer får andel i fællesværdier ved skilsmisse eller dødsfald. I så fald vil vi anbefale at få lavet en ægtepagt.

Hos DRACHMANN ADVOKATER kan vi give jer kompetent rådgivning om de mange mulige bestemmelser, som kan indføres i en ægtepagt, samt være behjælpelige med udarbejdelsen af en skræddersyet ægtepagt, som passer til lige netop jeres forhold. Derudover yder vi også vejledning i forbindelse med tinglysningen af ægtepagten.

Kontakt os, hvis du ønsker juridisk rådgivning, som er skræddersyet til din unikke situation.

Medarbejdere med dette speciale

Skal vi kontakte dig?

Flere specialeområder under Ægteskab

§

Artikler om Ægteskab

Nyhed
31.12.2023

Overskrift på nyhed 1

Nyhed
31.12.2023

Overskrift på nyhed 2

DRACHMANN
Grundlagt i 1906, vi er Helsingørs ældste advokatfirma. Dedikeret til at yde professionel juridisk rådgivning og ejendomsadministration. Fortrolighed, engagement, og samfundsansvar er hjørnestenene i vores praksis.
Besøg os
Helsingør
Nordhavnsvej 1, 2. sal 
3000 Helsingør
Google Maps
Allerød
Gydevang 39-41, 2. sal
3450 Allerød
Google Maps
CVR-nr. 20 84 11 33
Klientkonto nr. 31 63 24 11 71 05 75 
© 2024 DRACHMANN