Aktuelle Artikler

Hos DRACHMANN ADVOKATER er du altid sikker på, at den nyeste lovgivning, de nyeste domme, og de nyeste litterere artikler og tidsskrifter vil blive inddraget i den rådgivning du modtager.

Vi skriver løbende artikler, og holder løbende kurser om aktuelle retsområder, hvilket i øvrigt offentliggøres i dagspressen og andre tidsskrifter.

Neden for kan du se og læse de seneste udgivelser.

Privatret
Opdateret den 14. November 2019

TVANGSARV OG TESTAMENTE

Tvangsarv fordeles efter regler i arveloven, hvis du ikke har oprettet et testamente. Tvangsarv er den del af din formue, som du ikke kan testamentere til andre end tvangsarvinger. Tvangsarven er efter arveloven 25 procent af din formue.

Det er dine tvangsarvinger, som arver tvangsarven. Tvangsarvinger fremgår af arveloven, og i arveloven står der, at dine livsarvinger og din ægtefælle er tvangsarvinger. Dine livsarvinger er børn, herunder adoptivbørn, børnebørn, oldebørn m.v. Foældre, søskende og andre familiemedlemmer er ikke tvangsarvinger.

Tvangsarven kan der ikke testamenteres over, hvorimod der frit kan testamenteres over friarv, hvilket udgør 75 procent af din formue. Reglerne for tvangsarv er vigtige for dig som er i en sammenbragt familie med særbørn. Særbørn er børn, hvor kun den ene ægtefælle eller samlever er forældre til. Det er typisk et barn fra et tidligere forhold.

Såfremt du ikke har et testamente, er udgangspunktet, at det alene er dine biologiske børn og din ægtefælle, som arver dig.

Ifølge arveloven er særbørn stillet forskelligt fra fællesbørn. Eftersom tvangsarv alene tilkommer livsarvinger, medfører det, at særbørn arver deres biologiske forældre, men ikke den biologiske forældres samlever eller ægtefælle.

Såfremt du ønsker, at alle dine børn, både særbørn og fællesbørn, arver dig, skal du oprette et testamente.

Hos DRACHMANN ADVOKATER kan vi bistå med udarbejdelse af testamente samt rådgivning, således at du er sikker på, at dine efterladte får det, som de skal have.

 

Artiklen er skrevet af advokat, Jakob Vinding(H),
partner hos DRACHMANN ADVOKATER

 

Samarbejdsparter

skatteadvokater bestyrelsesadvokater danskeadvokater familieadvokater arveretsadvokater dba logo

 

Her finder du os

Back to Top