Aktuelle Artikler

Hos DRACHMANN ADVOKATER er du altid sikker på, at den nyeste lovgivning, de nyeste domme, og de nyeste litterere artikler og tidsskrifter vil blive inddraget i den rådgivning du modtager.

Vi skriver løbende artikler, og holder løbende kurser om aktuelle retsområder, hvilket i øvrigt offentliggøres i dagspressen og andre tidsskrifter.

Neden for kan du se og læse de seneste udgivelser.

Privatret
Opdateret den 21. juni 2022

Gældssanering – nu kun 3 års afdragsperiode

 

Pr. 17. juli 2022 træder nye regler i kraft vedrørende rekonstruktions- og konkursbehandlinger samt gældssanering.

Reglerne gælder for sager, der indledes efter lovens ikrafttræden.

For så vidt angår gældssaneringer, er den væsentligst ændring, at gældssaneringer i forbindelse med konkurs og gældssaneringer uden for konkurs nu ensrettes.

Det medfører den store og meget væsentligst ændring, at afdragsperioden i alle gældssaneringssager fremadrettet vil være 3 år.

Tidligere havde en gældssanering - meddelt uden for konkurs - en afdragsperiode på 5 år. Denne sættes således væsentligt ned.

Det skal bemærkes, at perioden på 3 år kan forkortes og forlænges, hvis der foreligger væsentlige omstændigheder.

Der bliver nu også fastsat regler, der hindrer at søge gældssanering i en årrække, hvis skyldneren idømmes konkurskarantæne.

For så vidt angår sager, hvor der allerede på nuværende tidspunkt er ansøgt om gældssanering, er det muligt for skyldneren at begære sagen behandlet efter de nye regler, selvom sagen er indgivet før lovens ikrafttræden.

Såfremt du har spørgsmål til gældssanering, akkordordninger eller løsninger med dine kreditorer, er du velkommen til at kontakte advokat Mette Rude Clemmensen, DRACHMANN ADVOKATER, på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 49 21 01 80

 

 

Artiklen er skrevet af Mette Rude Clemmensen

Partner, Advokat (H) hos DRACHMANN ADVOKATER

 

Samarbejdspartnere

skatteadvokater bestyrelsesadvokater danskeadvokater familieadvokater arveretsadvokater dba logo

 

Her finder du os

Back to Top